Wat maakt de Vespa Sprint S bijzonder?

Wat maakt de Vespa Sprint S bijzonder

Dat Vespa het meest bekende scooter merk is staat niet ter discussie, zonder het eerste model uit 1946 zouden we waarschijnlijk nog steeds op zware motoren rijden. Het was die elegante scooter met ruimte voor je benen en een compact formaat die scooters bereikbaar wist te maken voor zowel heren als dames, een model dat uitstekend geschikt voor gebruik in het drukke stadsverkeer. Er zijn al vele Vespa’s de revue gepasseerd, wat maakt de nieuwe Vespa Sprint S zoals je die kunt bestellen in de Fast & Furious scooterspeciaalzaak zo bijzonder? Dat zoeken we voor je uit!

Een Nederlandse Vespa?

De fabrikant van Vespa’s is Piaggio, een Italiaans bedrijf. Voor die markt maken ze scooters met een 125cc of 150cc motorblok. Dat is behoorlijk krachtig voor zo’n bescheiden modelletje op twee kleine 12” wieltjes. In veel landen is het doodnormaal om op drukke wegen tussen snelle auto’s te rijden, in Nederland pakken we meestal het toch wat voorzichtiger aan. We maken bij het 50cc model onderscheid tussen een 25 km/u snorfiets en een 45 km/u bromfiets. Toch is het wat betreft de constructie dezelfde Vespa Sprint die je ook in Italië ziet rijden. Dit verklaart ook waarom deze scooters zo ongelofelijk sterk zijn.

Kan het sneller?

Het is een publiek geheim dat Vespa’s en andere scooters eenvoudig op te voeren zijn. En dat is ook helemaal legaal in Nederland. Dat je er niet meer mee op de openbare weg mag rijden is een ander verhaal. Veel mensen kiezen daarom voor 9 km/u sneller dan het toegestane maximum. Waarom? Omdat je met deze snelheid niet snel een boete zult krijgen, en al helemaal weinig kans maakt op een WOK status. Dit betekent Wachten Op Keuring, je mag dan niet rijden zolang de scooter opnieuw gekeurd is door de RDW. Wil je nog sneller rijden? In de Fast & Furious scootershop kun je tot 80cc gaan als je dat wilt. Wel op eigen risico natuurlijk, en het kost een stuk meer dan een standaard nieuwe Vespa Sprint scooter.

Je kunt ook voor een snelle ‘look’ gaan!

Als snelheid niet zo belangrijk voor je is, maar je wel van een vlotte uitstraling houdt, dan is de Vespa Sprint S echt iets voor jou. Bij dit model zijn er rode accenten aan de voorzijde aanwezig en stickers aan de zijkanten. Ook is het iconische logo op de velgen te zien. De ribbels op het zadel zijn ook uniek voor dit model. Andere extra’s die al standaard op deze uitvoering geïnstalleerd worden zijn LED lampen en een USB aansluiting om je telefoon op te laden. Mocht dit alles nog niet voldoende zijn kun je in de webshop nog meer opties toevoegen. We adviseren ook zeker een goed slot erbij te kopen, daar krijg je echt geen spijt van.

Mag je met een 125cc scooter rijden in Nederland?

Wil je toch liever op een motorscooter rijden? Als jij in het bezit bent van een motorrijbewijs zou je voor de 125cc uitvoering kunnen gaan. Dat is een echte Sprint maar dan met een 125cc motor. Daar mag je dus mee op de autoweg én snelweg rijden. De topsnelheid ligt op ongeveer 90 km/u, het is voor een motorfiets dus geen snelheidsmonster, maar snel is deze Sprint zeker. Bekijk alle mogelijkheden in de webshop.