De beste scootersloten en hoe ze te gebruiken?

De beste kettingsloten en hoe ze te gebruiken

Welk scooter- of motorslot moet ik kopen?

Elk slot is beter dan geen slot, maar welke je kiest hangt af van je bromfiets, scooter of motor, waar je hem achterlaat en natuurlijk je budget.

We richten ons hier op draagbare beveiliging, bedoeld voor wanneer u niet thuis bent. Als uw machine ‘s nachts op dezelfde plaats wordt achtergelaten, is het verstandig om in iets zwaarder te investeren – u kunt hier onze beoordelingen van de beste kettingen en sloten lezen, evenals garage- en huisbeveiliging hier.

Vergeet niet dat tweewielers kunnen worden opgepikt en al te gemakkelijk in een busje kunnen worden gestoken als ze niet aan iets on verplaatsbaar zijn vastgemaakt, het ‘lastig kan zijn om een ​​busje op zijn plaats te krijgen om dit te doen, en de meerderheid van de scooters in Nederland wordt gestolen door weggeduwd te worden …

Kettingsloten

Kettingsloten zijn populair bij fietsers en kunnen redelijk klein worden opgerold om op te slaan op je motor of scooter.

Voordelen : Makkelijk schoon te houden, kan uw machine aan een stevig object bevestigen, kan vaak niet worden gesneden met een kniptang, meestal lichter dan een ketting.

Nadelen : Basiskettingsloten kunnen over het algemeen snel met handgereedschap worden doorgesneden. Gepantserde kettingsloten kunnen moeilijk zijn, maar een haakse slijper komt er snel doorheen vanwege het gebrek aan materiaal in hun constructie.

Scooter en motorfiets vergrendelen do’s en don’ts

DO Gebruik een slot – alles is beter dan niets

DO Gebruik een cover – ze doen echt af te schrikken dieven

DO Met meer dan een vorm van zekerheid als je kunt

DO Bevestig uw beugelslot of disc-lock om de fiets, indien mogelijk, sluit vervolgens een ketting als goed – het maakt het een stuk moeilijker voor een dief te verslaan

DO Draag altijd uw slot. De Grab Bag van BikeTrac  is een goede optie als u geen opslagruimte heeft.

DO Gebruik uw stuurslot

DO NOT alleen vertrouwen op uw stuurslot – het kan worden afgeknapt te gemakkelijk.

Laat uw slot NIET op de grond liggen als u het kunt helpen – het maakt een voorhameraanval veel gemakkelijker (hoewel dit een onwaarschijnlijke vorm van aanval is).

NIET Denk dat het niet de moeite waard vergrendeling als de boeven hebben haakse slijpmachines; dit is niet zo gewoon als Facebook je zou willen doen geloven.

Vergrendel uw fiets NIET op iets waar hij uit kan worden getild, zoals een verkeerspaal – twee of drie mensen zullen hem snel omhoog brengen.

DO NOT Lock aan een houten hek – zich bewust zijn van de zwakste schakel in een security setup.

Maak je geen zorgen! Motorrijden of scootmobiel is een van de handigste en leukste vormen van transport. De kans is groot dat u geen slachtoffer van een misdaad zult zijn, en u kunt ze nog verder verbeteren door een klein bedrag uit te geven aan een of andere kwaliteits- beveiligingskits en deze te gebruiken.